Fletio teams kampioen!

VLEUTEN > Twee van de vijf teams van tafeltennisvereniging Fletio uit Vleuten zijn kampioen geworden in de voorjaarscompetitie.

Zie ook de link naar de VAR:

Fletio 2 is met 38 punten kampioen geworden in de 5e klasse. De voorsprong op de nummer 2 in de poule bedroeg maar liefst 9 punten. Anton Kolinko heeft 11 van zijn 14 singles gewonnen en had met 79% het hoogste percentage gewonnen partijen in de poule. Ook Jeroen Diepenmaat en Rajko Reijnen zaten met respectievelijk 75% en 71% bij de besten uit de poule. Fletio 2 heeft ook 8 van de 10 dubbelpartijen gewonnen. Na de zomer zal dit team in de najaarscompetitie 4e klasse spelen en dan zullen de tegenstanders dus aanzienlijk sterker zijn.

Fletio 2

Fletio 5, bestaand uit alleen maar nieuwe leden, is met 37 punten kampioen geworden in de 6e klasse. Deze poule was wat spannender, de voorsprong op de nummer 2 (Bunshot 7) bedroeg slechts 3 punten. Narendra Padala heeft 14 van zijn 16 singles gewonnen en daarmee een percentage van 88% behaald. Gaurab Poudel en Maciej Popiel volgen op gepaste afstand met respectievelijk 67% en 50%. Fletio 5 heeft maar liefst 9 van de 10 dubbels gewonnen. Ook dit team zal promoveren, in dit geval naar de 5e klasse. Zal het deze nieuwkomers lukken om dan direct weer kampioen te worden?

Fletio 5 (Maciej Popiel ontbreekt helaas op de foto)

Nu de reguliere competitie beƫindigd is, worden er weer diverse interne toernooien georganiseerd. Daarnaast gaat de bekercompetitie direct van start. Hierin kunnen spelers van verschillende niveaus samen een team vormen en spelen ze tegen tegenstanders die individueel soms veel sterker of zwakker zijn. Afhankelijk van het verschil in rating begin je elke set dan met een voorsprong of achterstand die wel op kan lopen tot 19 punten! Dit geeft een heel aparte dynamiek en kan leiden tot verrassende uitslagen.