Geschiedenis Dagtafeltennis

In 1995 was het de toenmalige voorzitter en huidig erelid Aad Rakké die extra mogelijkheden ontdekt om te kunnen sporten n.l. in de middag. In de begin jaren 90 kon men eerder met pensioen en kreeg je een vut uitkering tot je 65ste verjaardag. Hij startte met een groep van ongeveer 10 spelers en speelsters op vrijdagmiddag. Ook SVO de Meern was hiermee gestart, maar had te weinig spelers. Zij kwamen bij Fletio spelen.

In de loop van de jaren is deze groep naar ongeveer 25 speler en speelsters gegroeid. Leden die vroeger op maandagavond speelden en niet meer werkzaam zijn waren van harte welkom. In de eerste jaren zorgde Benno Rongen voor de opvang en begeleiding van deze groep. Hij organiseerde jaarlijks een aantal toernooien. Hij lastte een theepauze in, voor het onderhouden van de sociale contacten. Elke verjaardag werd zingend en na afloop met een hapje en een drankje aan de Fletiobar gevierd. Uit de opbrengst van de thee, toen 0,25 cent in guldens, werden uitjes georganiseerd, zoals een boottocht op de Vecht.

Na zijn overlijden in 2003 hebben wij besloten de vrijdagmiddag toernooien zijn naam te geven. Al deze activiteiten zijn nog steeds aanwezig net als de sportieve  sfeer en gezelligheid. Jammer, dat wij de laatste paar jaar ons potje niet leeg hebben kunnen maken. Wij hopen in 2022 weer een gezamenlijke feestmiddag te kunnen organiseren.

28-12-2021 Bas Verheul.